ΥΓΕΙΙΝΑ- ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

Τα παιδιά ξεχωρίζουν τα φρούτα από τα λαχανικά δυο ομάδες τροφίμων πολύ πλούσιες σε θρεπτικ΄ά συστατικά

Παίρνουν πληροφορίες από το διαδίκτυο και από έντυπο υλικό. Στη συνέχεια προχωρούν στη κατηγοροποίηση των φρούτων και λαχανικών πρώτα με χειροπιαστό υλικό και μετά συμπληρώνοντας ένα φύλλο εργασίας.

Ομαδοποιούν τις υγιεινές τροφές ( φρούτα- λαχανικά) και ανθυγιεινές.

Επιλέγουν μια καρτέλα με ένα τρόφιμο. Τα παιδιά στη συνέχεια επιλέγουν ανάλογα με το κριτήριο υγιεινό- ανθυγιεινό μια χαρούμενη ή μια λυπημένη φατσούλα.

Παιχνίδια:

  • Η νηπιαγωγός χτυπάει το ντέφι αργά και τα παιδιά προχωρούν αργά γιατί είναι πολύ κουρασμένα καθώς δεν έχουν φάει υγιεινά. Όταν η νηπιαγωγός χτυπά το ντέφι δυνατά, τα παιδιά τρέχουν γιατί έχουν φάει υγιεινά και έχουν ενέργεια!
  • Τα παιδιά σχηματίζουν ένα ποταμάκι -το αίμα_ με δυο σχοινάκια. Μέσα στο ποταμάκι υπάρχουν μόνο υγιεινές τροφές. Η νηπιαγωγός λέει μια τροφή και τα παιδιά όταν είναι υγιεινή πηδούν μέσα στο ποταμάκι ενώ όταν η νηπιαγωγός λέει μια ανθυγιεινή τροφή τα παιδιά πηδούν έξω από το ποταμάκι.

Φύλλο εργασίας

ΠΑΙΧΝΙΔΙ: ΄Ένα παιδί είναι η ανθυγιεινή τροφή και ένα άλλο η υγιεινή. Τα υπόλοιπα παιδιά τρέχουν και τα κυνηγά η ανθυγιεινή τροφή. Όποιο παιδιά πιάσει αρρωσταίνει και η ανθυγιεινή τροφή χαίρεται πολύ. ΄Όταν πάει για ύπνο πηγαίνει η υγιεινή τροφή, το ελευθερώνει και το κάνει καλά.

Δημιουργούν το βιβλιαράκι της υγιεινής διατροφής

ΈΚΠΛΗΞΗ: Μια πιπεριά από ένα παιδί

Και φυσικά κέρασμα για του Αγίου Δημητρίου σοκοφρέτα με στέβια ( όσο πιο υγιεινό γίνεται όταν δεν μπορούμε να αποφύγουμε το γλυκό)!!!!!