ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ

Τα παιδιά διαβάζουν το παραμύθι< Η Αργυρώ γελάει>. Παρατηρούν ότι η Αργυρώ είναι ένα παιδί σαν και αυτά . Διαφέρει σε ένα πράγμα μόνο στο ότι είναι ένα παιδί που κάθεται σε αμαξίδιο. Τα παιδιά βλέπουν ότι αυτό δεν την εμποδίζει να κάνει τα ίδια πράγματα με εκείνα.

Τα παιδιά κάνουν το παρακάτω φύλλο εργασίας: < Ζωγράφισε τι μπορεί να κάνει η Αργυρώ>

Γνωρίζουν ένα κορίτσι την Ελισάβετ που κάθεται και εκείνη σε αμαξίδιο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

Γεια σας παιδιά είμαι η Ελισάβετ έχω 2 αδέλφια το Νικόλα και τη Μαρία, που γεννηθήκαμε όλοι την ίδια μέρα.. Όταν ήμουν μικρή, σαν κι εσάς ,ήμουν σ αυτό το νηπιαγωγείο με την κα Πόπη.

 Είμαι φοιτήτρια στο 2ο έτος στο παιδαγωγικό τμήμα  ειδικής αγωγής του Πανεπιστημίου του Βόλου. Δηλ σπουδάζω για να γίνω κι εγώ σαν τις κυρίες σας.  Ασχολούμαι με τον προσκοπισμό και τον αθλητισμό. Το άθλημα  μου λέγεται Μπότσια κι έχει να κάνει με μπάλες. Έχω λάβει μέρος σε πολλούς αγώνες κι έχω καταφέρει να προκριθώ και στην πρώτη θέση.

΄Εχω πρόβλημα με τα πόδια μου και γι αυτό χρησιμοποιώ αναπηρικό αμαξίδιο. Η καθημερινότητα μου δεν είναι εύκολη γιατί δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα εύκολα μόνη μου, γιατί πάντα χρειάζομαι βοήθεια, αλλά γι αυτό έχω τους γονείς και τους φίλους μου, που με βοηθάνε καθημερινά.

 • Δεν μπορώ , όταν ξυπνάω το πρωί να σηκωθώ μόνη μου από το κρεβάτι μου ή  να ντυθώ. Δεν είναι εύκολο να κυκλοφορώ στην πόλη χωρίς να έχω κάποια βοήθεια γιατί η πόλη δεν είναι έτσι οργανωμένη, ώστε να μπορώ να κυκλοφορώ μόνη μου.
 • Αισθάνομαι αρκετά περήφανη, σ΄ένα ικανοποιητικό βαθμό γιατί δεν μπορώ να πω ότι παρ΄όλα  αυτά που έχω καταφέρει, δεν είχα κάποιες δυσκολίες  για να τα υλοποιήσω. Ωστόσο αυτό δείχνει ότι παρ΄όλο που έχω κάποιες δυσκολίες στα πόδια μου, αυτό δεν με εμποδίζει να ζήσω σαν ένας κανονικός άνθρωπος.
 • Η πολιτεία θα μπορούσε να ήταν πιο ενημερωμένη κι ευαισθητοποιημένη για τα  άτομα με αναπηρία και να μας βοηθούσε στο να είναι πιο προσβάσιμη η πόλη δηλ να έχουν ειδικές ράμπες στα πεζοδρόμια για το αμαξίδιο, πιο άνετα πεζοδρόμια και να σέβονται όλοι τα δικαιώματα που έχουμε κι εμείς πχ. Να μην παρκάρουν σε θέσεις αναπήρων.
 • Θέλω να τελειώσω τις σπουδές μου και να ασχοληθώ με τα παιδιά, ωστόσο επειδή και ο αθλητισμός πλέον έχει γίνει ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου, θα ήθελα να εκπροσωπήσω την Ελλάδα  σε αθλητικές διοργανώσεις και σε άλλες χώρες. Κι αυτό θέλει υπομονή και πολλή δύναμη κι ίσως αργότερα, στο μέλλον καταφέρω να γράψω κι ένα βιβλίο.

Τα παιδιά ενθουσιασμένα με την Ελισάβετ της εύχονται :

 • « Μπράβο και Καλή Επιτυχία στα αθλήματα»
 • … Σου στέλνω μια μεγάλη καρδιά, κόκκινη!
 • «Είσαι πολύ όμορφη»
 • Σε αγαπάω πολύ!
 • Κυρία εγώ την αγαπώ που κάνει τόσα πράγματα και ταξιδεύει σε πόλεις!
 • Καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν κάνεις!
 • Είσαι ξεχωριστή!

Ζωγραφίζουν μια ζωγραφιά για να την χαρίσουν στην Ελισάβετ και να την ευχαριστήσουν για την γνωριμία τους!