ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΚ ΠΑΤΑΤΡΑΚ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

ΠΕΣΙΜΟ

Ο σκιουράκος οΤζακ είναι πολύ άτακτος. Σκαρφαλώνει πάνω στην μεγάλη καρέκλα και ουπς πέφτει κάτω και δέρνει την ουρίτσα του, Τρέχει αίμα και πονάει λίγο. Η κυρία Σοφία ΕΔΠ που γνωρίζει πρώτες βοήθειες περιποιείται τον Τζακ και μαθαίνει στα παιδιά πρώτες βοήθειες και συγκεκριμένα τι πρέπει να κάνει το σκιουράκι

Αρχικά πρέπει να είναι ψύχραιμο. Να πιέσει την πληγή του αρκετή ώρα με αποστειρωμένη γαζούλα μέχρι να σταματήσει το αίμα ( για τα παιδιά τα κόκκινα πολύ μικρά ανθρωπάκια που τρέχουν πάνω-κάτω μέσα στο σώμα μας)αι μετά να ψεκάσει την πληγή με αντισηπτικό σπρέι. Στην συνέχεια τα παιδιά επαναλαμβάνουν ότι τους έχει πει η κ. Σοφία. Του βάζουν και ένα τσιροτάκι

ΚΑΨΙΜΟ

Ο Τζακ όμως συνεχίζει να είναι άτακτος. Ανεβαίνει στην ηλεκτρική κουζίνα και ανοίγει την κατσαρόλα που μαγειρεύει η μαμά του φαγητό για να το δοκιμάσει. Όμως το χεράκι του καίγεται και η κ. Σοφία αρχίζει αμέσως δράση. Δείχνει στα παιδιά τι να κάνουν. Αν είναι μικρό κάψιμο, τα παιδιά βάζουν το χεράκι του κάτω από το νερό της βρύσης και μετράνε έως το 50. Στην συνέχεια το σκουπίζουν με γαζούλα και του βάζουν αλειφούλα για το κάψιμο. Αν έχει κάνει το χεράκι του φουσκίτσα, δεν την πειραζουν. Τέλος αν είναι μεγάλο αρκετά το κάψιμο τα παιδιά καλούν το 166 , λένε τι έγινε, που συνέβη αυτό και περιμένουν παρηγορώντας το σκιουράκι να έρθει το ασθενοφόρο για να το πάει στο νοσοκομείο.

ΠΝΙΓΜΟΣ

Ο Τζακ όμως δεν βάζει μυαλό. Τρώει βιαστικά το φαγητό του και πνίγεται. Η κ. Σοφία είναι όμως εδώ… Τα παιδιά μαθαίνουν ότι πρέπει ο σκιουράκος να βήξει. Αν δεν του περάσει πρέπει να του χτυπήσουν την πλάτη 5 συνεχόμενες φορές και πάλι έως να γίνει καλά.

Τα παιδιά είναι πολύ χαρούμενα που βοήθησαν τον Τζακ να γίνει καλά, αλλά και έμαθαν με την βοήθεια της κ Σοφίας ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ.