Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΑΣ

Τα παιδιά προβληματίζονται για την σχέση της τροφής με την κλιματική αλλαγή. Οι διατροφικές μας επιλογές καθορίζουν τις περιβαλλοντικές συνέπειες τώρα και στο μέλλον.

Η αφήγηση για μικρά παιδιά ενός κόκκου ρυζιού που λέει την ιστορία του (υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης, WWF περιβαλλοντική εκπαίδευση 2017) βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν τη σχέση της τροφής με τους φυσικούς πόρους του πλανήτη, να μάθουν τη διαδρομή της τροφής από το χωράφι στο ράφι του σούπερ μάρκετ, να γνωρίσουν από που έρχεται η τροφή που καταναλώνουν,, και να γνωρίσουν στο μέτρο που τους αναλογεί την έννοια <οικολογικό αποτύπωμα της διατροφής>

Στη συνέχεια ακολουθεί συζήτηση με τα παιδιά για το τι μπορούν να κάνουν για να βοηθήσουν τη γη το σπίτι μας.

Αποφασίζουν την παρακάτω δράση καθώς είναι οι ήρωες της γης και έχουν αποστολή να σώσουν το πλανήτη.

Οργανώνουν μια επίσκεψη στο σουπερ μάρκετ της γειτονιάς τους για να δουν τα χιλιάδες προιόντα που υπάρχουν στα ράφια, από που έρχονται, αν υπάρχουν βιολογικά προιόντα και τοπικά προιόντα.

Επίσης θα δουν που πάνε τα σκουπίδια του σούπερ μάρκετ και στο τέλος θα δώσουν το παρακάτω ψήφισμα που ετοίμασαν στο σχολείο στον υπεύθυνο του σούπερ μάρκετ και τις προτάσεις τους για την προστασία του πλανήτη μας. Θα τον παρακαλέσουν να το τοποθετήσει σε εμφανή σημείο για να μπορούν να το βλέπουν οι καταναλωτές που επισκέπτονται το σούπερ μάρκετ στα πλαίσια διάχυσης της γνώσης και εκτός σχολείου.

φωνάζουν και το σύνθημα τους

Ευχαριστούμε πολύ τους υπεύθυνους του σούπερ μάρκετ που ανταποκρίθηκαν με μεγάλη προθυμία στην δράση μας και συνέβαλλαν στην προσπάθεια μας να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας και να διαμορφώσουμε τους μελλοντικούς οικολογικά υπεύθυνους πολίτες!!!!!