ΑΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΤΙ ΜΑΘΑΜΕ

Στα πλαίσια του προγράμματος: < Ομαλή μετάβαση στο δημοτικό> που πραγματοποιείται κ΄άθε χρόνο τα παιδιά πρότειναν να ενημερώσουν τα παιδιά της πρώτης τάξης του 1ου δημοτικού σχολείου Χίου για την ανακύκλωση και να κάνουν κοινές δράσεις ταυτόχρονα με την γνωριμία τους με το μεγάλο σχολείο όπως χαρακτηριστικά το ονομάζουν τα μικρά παιδιά μας.

ΠΡΟΣΕΛΕΤΣΗ ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΊΟ

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

Χωρίζονται σε δυο ομάδες .Δυο παιδιά ένα από την κάθε ομάδα πλησιάζουν και λένε τα ονόματα τους.

Μοιράζονται τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους σχετικά με την ανακύκλωση και στη συνέχεια χωρίζονται σε 4 ομάδες . Κάθε ομάδαέχει ένα χρώμα και πρ΄πει να μαζέψει μια κατηγορία ανακυκλώσιμων υλικών: <Γυαλί, πλαστικό, χαρτί και αλουμίνιο> από τις εικόνες με αντίστοιχα υλικά που υπάρχουν στο έδαφος. Αυτά πρέπει να τα τοποθετήσουν στους σωστούς κάδους. Νικήτρια είναι η ομάδα που θα μαζέψει γρηγορότερα τις δικές της εικόνες

Τα παιδιά χωρίζονται τώρα σε δυο ομάδες και στέκονται απέναντι ο ένας πίσω από τον άλλον. Ανα δυο πρέπει να τρέξουν με το σύνθημα και να πιάσουν γρηγορότερα ένα πλαστικό μπουκάλι για να το πάνε στην ανακύκλωση

Ανά δυο κάνουν τρεχαλίτσα. Νικήτρια θα είναι η ομάδα εκείνη που θα φτάσει πρώτη στο σήμα της ανακύκλωσης.

Χορεύουν όλα μαζί χαρούμενα το μουσικοκινητικό τραγούδι: <Χόκι Πόκι>

Τα παιδιά αναζήτησαν κάδους ανακύκλωσης στο δημοτικό και τα παιδιά του νηπιαγωγείου ενθουσιασμένα τους έδειξαν που βρίσκονται. Τα παιδιά του νηπιαγωγείου τους είπαν το σύνθημα τους:< Τα σκουπίδια είναι θησαυρός. Δώστε στα παλιά μια δεύτερη ευκαιρία> και τους χάρισαν το βραχιολάκι της ανακύκλωσης που το έφτιαξαν τα ίδια. Από την άλλη τα παιδιά του δημοτικού τα αποχαιρέτησαν δίνοντας τους δώρο το τρενάκι της ανακύκλωσης με το όνομα του σχολείου τους.

Με την ολοκλήρωση της ώρας όλα μαζί φώναξαν δυνατά: < Αγαπάμε ανακύκλωση>

Με την επιστροφή στο νηπιαγωγείο τα παιδιά ζωγράφισαν τις εντυπώσεις τους από την επισκεψη τους στο δημοτικό σχολείο ( ενδεικτικές δουλίτσες)