Καλοσωρίζοντας το φθινόπωρο με την νεράιδα της Κλειδούς.

Τα παιδιά επικοινωνούν με την νεράιδα της Κλειδούς που τους καλεί να επισκεφτούν το δάσος της Κλειδούς να καλοσωρίσουν μαζί της το φθινόπωρο.

Τα παιδιά ζωγραφίζουν πως φαντάζονται την νεράιδα και ανυπομονούν να τη γνωρίσουν από κοντά

Επισκεφτονται το δάσος της νεράιδας στη Κλειδού. Μαζεύουν φθινοπωρινά φύλλα και κουκουνάρια , περπατούν στο δάσος αναζητώντας τη νεράιδα. Βλέπουν το δρόμο του νερού το καταπράσινο βουνό, ακούν τον αέρα και τα τιτιβίσματα των πουλιών. Η νεράιδα τους έχει αφήσει ένα γράμμα που τα ενημερώνει ότι έπρεπε να φύγει γιατι την ειδοποίησαν ότι η αλεπουδίτσα πιάστηκε σε μια παγίδα και χρειαζόταν την βοήθεια της. Υποσχεται στα παιδιά ότι θα τα συναντήσει κάποια άλλη φορά και τους αφήνει μια έκπληξη: ένα καλάθι με φρούτα και το ξωτικό της την υγιεινή διατροφή. Τα παιδιά παίζουν παιχνίδια με τα φρούτα, ΄΄τρώνε τα νόστιμα φρούτα και αφήνουν την φλούδα τους σε ένα δέντρο για να γίνει λίπασμα για τα φυτά.

Στη συνέχεια τρώνε το φαγητό τους κάτω από τον φθινοπωρινό ήλιο και μετρούν την ηλικία ενός πλατάνου

Στη συνέχεια ο κύριος Σταύρος Σπυράκης υπεύθυνος του ΚΠΕ Ομηρούπολης τους μιλάει για τη σημασία του δάσους και τους κινδύνους που το απειλούν. Μαζεύουν τα σκουπίδια που βρίσκουν και τα πηγαίνουν στους κάδους ανακύκλωσης και υποσχονται ότι θα προσέχουν το δάσος από τις φωτιές.

Στο τέλος παίζουν στη παιδική χαρά

και αποχαιρετούν το δάσος, το φθινόπωρο και την νεράιδα της Κλειδούς.

Το αναμνηστικό τους

Και ο φίλος τους το φθινοπωρινό φυλλαράκι