28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Μια σημαία ελληνική, μια φωτογραφία με Έλληνες στρατιώτες και ένας χάρτης αποτελούν την αφόρμηση για να προβληματιστούν τα παιδιά για το τι είναι αυτό που τα ενώνει. Τα παιδιά λένε τις ιδέες τους, συζητούν μεταξύ τους και μέσα από την συζήτηση ακούγονται το 1940, οι Έλληνες, οι Ιταλοί, πόλεμος, το ΟΧΙ. Τα παιδιά μοιράζονται τις γνώσεις τους.
Η νηπιαγωγός αφηγείται τα γεγονότα που σχετίζονται με την 28η Οκτωβρίου 1940 με απλοικό τρόπο και στην συνέχεια παρακολουθούν μια προβολή σε μορφή pover point. 

Τα παιδιά σχηματίζουν με κινητά γράμματα τις λέξεις ΟΧΙ- ΑΕΡΑ.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΥΝΑ 
Τα παιδιά ζωγραφίζουν τα ελληνικά βουνά που πολέμησαν οι Έλληνες τους Ιταλούς. 
Στην συνέχεια χωρίζονται σε δυο ομάδες οι Έλληνες και οι Ιταλοί και  μπαίνουν στην σειρά η μια ομάδα απέναντι από την άλλη. Οι δυο πρώτοι των ομάδων πρέπει να τρέξουν και να βάλουν στα βουνά από ένα στρατιώτη, Έλληνα και Ιταλό. Μετά πάνε στο τέλος και το παιχνίδι συνεχίζεται έως να γίνουν πάλι πρώτοι. Το παιχνίδι τότε σταματά και μετρούν τους στρατιώτες τους. Νικήτρια είναι η ομάδα με τους περισσότερους στρατιώτες.
Μπορεί την επόμενη φορά να μην μετρήσουν τους στρατιώτες αλλά να νικήσει η γρηγορότερη ομάδα.

Κατασκευή: Ελληνική σημαία

Το σύμβολο της Ειρήνης

ΚΟΛΑΖ

Ζωγραφική

.Δραματοποίηση:<ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΙΤΑΛΟΙ>
 Μια ομάδα παιδιών είναι οι Έλληνες και μια οι Ιταλοί. Οι Ιταλοί έρχονται να πάρουν την Ελλάδα και οι Έλληνες τους περιμένουν έτοιμοι να φωνάξουν ΑΕΡΑ και να  ρίξουν χειροβομβίδες για να τους διώξουν μακρυά.

Παρακολουθούν το κουκλοθέατρο της Φρόσως Χατόγλου: <Το κανόνι της ειρήνης>