#ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ#. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/4 ΕΩΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 5/4.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ

Καθώς τα παιδιά μας καθημερινά ακούν συνέχεια πολλές πληροφορίες για το θέμα του κορονοιού και σίγουρα δεν τις καταλαβαίνουν Θα θέλαμε να διαβάσετε παρακάτω μαζί με τα παιδιά σας ένα e-book της Ιταλίδας συγγραφέα παιδικών βιβλίων Manuela Molina που χρησιμοποιεί απλό λεξιλόγιο και όμορφη εικονογράφηση ώστε να γίνει πιο κατανοητό το ζήτημα του κορονοιού κυρίως από παιδιά ως 7 ετών . Δεν αποτελεί επιστημονική μελέτη αλλά μέσα από τις 12σελίδες του έχει ως στόχο να καθησυχάσει τα παιδιά και να εξηγήσει με απλά λόγια :

  • τον τρόπο μετάδοσης του ιού,
  • τα συνήθη συμπτώματα και
  • τα μέτρα προστασίας που οφείλουμε όλοι να πάρουμε

Επίσης μπορούν να ακούσουν ένα παραμύθι που έγινε ταινία για παιδιά με τίτλο “Ο ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ” για να κατανοήσουν τι συμβαίνει με στόχο να τους χαρίσει ψυχική εκτόνωση συναισθημάτων.

ΙΔΕΕΣ:

  • Θα θέλαμε να μοιραστούν τις σκέψεις τους για τον κορονοιό ζωγραφίζοντας τες σε ένα απλό χαρτί. Τις ζωγραφιές τους θέλουμε να μας τις στείλετε στην κλειστή ομάδα του νηπιαγωγείου μας.
  • Άλλη πρόταση είναι να ζωγραφίσουν πως περνούν τη ημέρα τους στο σπίτι και τι κάνουν μόνα τους , με τα άλλα μέλη της οικογένειας ( αν υπάρχουν) και με σας τους γονείς. Αν γίνεται μπορείτε να ηχογραφήσετε την απάντηση τους με το κινητό σας και να μας την στείλετε. Βέβαια μπορούν να μοιραστούν μαζί μας και με όλα τα παιδιά ότι άλλο επιθυμούν. Μας λείψανε πολύ πολύ!!!
  • Άλλη πρόταση είναι χρησιμοποιώντας χαρτί. κόλλα και άχρηστα υλικά όπως φακές, φασόλια, ζυμαρκά, χαρτάκια, καπάκια και ότι άλλο φανταστούν να κάνουν ένα κολάζ με το σύνθημα< ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ>.

Περιμένουμε μια φωτογραφία με το κολάζ σας.

  • ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΕΡΑΤΑΚΙ from the blog Los Niños
  • ΠΑΙΧΝΙΔΙ:ΚΟΛΛΗΣΕ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ from the blog Los Niños

 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ:

Μπορείτε να παίξετε όλη η οικογένεια με τα τερατάκια που δημιουργήσατε στην παραπάνω δραστηριότητα.. Στην πίσω πλευρά κολλάτε χαρτοταινία με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να κολλήσει σε 2 όψεις.
Στόχος είναι κάθε μέλος της οικογένειας να κολλήσει το μικρόβιό του σε ένα άλλο μέλος και ταυτόχρονα να μείνει “καθαρό” από ξένα μικρόβια. Κερδίζει όποιος δεν έχει κανένα μικρόβιο, αλλά και οι άλλοι που έχουν πολλά μικρόβια τρελαίνονται από τα γέλια κι έτσι κερδίζουν όλοι τη χαρά του παιχνιδιού.

Και με το 123… ξεκινάει η δράση!

Και αν θέλουν τα παιδιά και άλλο παιχνίδι μπορούν να ακούσουν ένα από τα αγαπημένα τους τραγούδια και να χορέψουν μόνα τους ή μαζί με τα άλλα μέλη της οικογένειας.

ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!! ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!!!

Παιδιά πατήστε στο παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε τις υπέροχες δουλίτσες που κάνατε και μας στείλατε!!!!!!

https://el.padlet.com/gkaloupi/4x7oehgzk16k

Στο παρακάτω βιντεάκι μπορείτε να δείτε πως περνάτε το χρόνο σας μένοντας στο σπίτι εσείς και οι φίλοι σας.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΣΑς ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΣΑΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ!!!!!!

http://tinyurl.com/vr3g3c2