Απο το παζλ δυο παιδιών δημιουργείται το πρώτο ομαδικό παραμύθι

Στα παιδιά δίνονται καρτέλες χωρισμένες στα δυο. Αφού επιλέξουν την μισή εικόνα αναζητούν το παιδί που έχει το άλλο μισό και ενώνουν το παζλ. Τα παιδιά με το ίδιο παζλ κάθονται δίπλα δίπλα.

Στη συνέχεια η νηπιαγωγός ζητά από την κάθε μικρή ομαδούλα να πάει σε μια γωνιά της τάξης και να φέρουν από ένα αντικείμενο.

Τα παιδιά αναρωτιούνται τι θα κάνουν με τα συγκεκριμένα αντικειμενα. Ακούστηκαν αρκετές ιδέες και τελικά τα παιδιά αποφάσισαν να φτιάξουν με αυτά ένα παραμύθι, το πρώτο τους ομαδικό παραμύθι. Επιλέγουν με ψηφοφορία τον ήρωα του παραμυθιού και χτίζουν σιγά σιγά την εξέλιξη του παραμυθιού.

Το παραμύθι:

< Μια φορά και έναν καιρό ζούσε ένα προβατάκι στην φάρμα του. Ηταν πολύ χαρούμενο. Ο βοσκός ξύπνησε το πρωί και έφαγε το πρωινό του ,ένα μεγάλο ποτήρι χυμό πορτοκάλι. Πήρε το αυτοκίνητο του και πήγε στην φάρμα. Χαιδεψε το προβατάκι του, το τάισε και του έδωσε νεράκι. Μετά πήρε τα εργαλεία του και έφτιαξε τον φράκτη της φάρμας. Στην συνέχεια πήρε το αυτοκίνητο του , πήγε στο σπίτι του, πήρε το μαρκαδόρο του και έγραψε: < Αγαπώ πολύ το προβατάκι μου> Και έζησαν αυτοί καλά και μεις καλύτερα>

Τα παιδιά με τη σειρά την αναδιηγούνται με μεγάλη χαρά!